Lid worden

Inschrijven

Heeft u interesse in centraal wonen op de Utrechtse Heuvelrug? Download dan het inschrijfformulier, vul dit zo compleet mogelijk in en stuur het als bijlage bij een email aan ons terug (mailadres: info@cbwh.nl).

De inschrijvingskosten zijn 25 euro per jaar. U hoeft nog niet meteen geld over te maken. Wanneer wij uw formulier hebben ontvangen, krijgt u binnen enkele dagen bericht van ons.

Mensen die al een groep vormen kunnen zich als groep inschrijven. Zij betalen ook 25 euro per jaar; één lid van de groep treedt op als contactpersoon en vult het formulier in. Vermeld op het formulier a.u.b. uit hoeveel huishoudens uw groep bestaat.

Hoe centraal wilt u wonen?

Iedereen heeft zijn eigen voorstelling bij centraal wonen, en verschillende mensen zoeken een verschillende mate van gemeenschappelijkheid. Hieronder vindt u zes typebeschrijvingen (C1 tot en met C6) die u kunnen helpen duidelijk te krijgen naar welke mate van gemeenschappelijkheid uw voorkeur uitgaat. We vragen u om het type van uw voorkeur ook in te vullen op het aanmeldingsformulier. Zo kunt u makkelijker aansluiting vinden bij de groep die het beste bij u past. Dat is niet alleen voor uzelf handig, maar ook voor de groepen die binnen CBWH al actief bezig zijn met de planning en realisatie van projecten.

De onderstaande reeks is niet meer dan een hulpmiddel. Het kan zijn dat u zich duidelijk in één categorie thuis voelt, maar het is ook mogelijk dat u kiest voor een breder spectrum, bijvoorbeeld ‘C1 tot en met C3’.

C1. Centraal wonen is voor mij vooral een mogelijkheid om op een plek of in een type pand te wonen waar ik alléén geen toegang toe heb. Ik heb verder geen behoefte aan gemeenschappelijke ruimten of gemeenschappelijke activiteiten.

C2. Ik woon in mijn complete, eigen wooneenheid. Het is belangrijk dat ik de deur achter me dicht kan trekken en in mijn eigen ruimte zijn. Ik vind het wel prettig om een groep mensen dichtbij te hebben die simpele gemeenschappelijke dingen kunnen doen, zoals de planten water geven tijdens de vakantie, pakjes aannemen, e.d.

C3. Ik woon primair in mijn eigen, complete wooneenheid. Maar ik zie ook een rol voor gemeenschappelijke ruimten, buiten (gedeelde tuin, hobbyruimte e.d.) of binnen (gemeenschappelijke ontmoetingsruimte voor allerlei gebruik).

C4. Ik bewoon graag een complete wooneenheid en ik vind gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen aantrekkelijk. We kunnen behalve die ruimten ook dingen delen, zoals wasmachines, tuingereedschap e.d. Ik hecht bovendien belang aan gemeenschappelijke activiteiten (eten, kinderoppas, muziek maken.) Het is ook mogelijk dat mensen die aan huis werken, een kantoorruimte, behandelkamer of iets dergelijks gezamenlijk zouden gebruiken.

C5. De gezamenlijkheid is voor mij zo belangrijk dat ik wel individuele ruimte wil inruilen voor gemeenschappelijke ruimte. Ik heb bijvoorbeeld genoeg aan een klein eigen keukentje, als er een grote en goed geoutilleerde gemeenschappelijke keuken is. Ik voel me ook betrokken bij gemeenschappelijke activiteiten.

C6. Ik wil echt in een woongroep wonen, veel contact hebben met medebewoners en veel dagelijkse dingen zoals koken en eten samen doen. Ik hoef dan ook geen eigen keuken, ik deel liever een grote centrale keuken met anderen.